Majstorski debi Vase Micića za Šarlot, trener oduševljen!

U Oklahomi nije dobio pravu šansu. U Šarlotu je iskoristio prvu.

Vasilije Micić postavio je rekord karijere u poenima i asistencijama na debiju u dresu Hornetsa, čijim se navijačima predstavio u onako kako priliči najboljem košarkašu Evrolige.

Micić je u pobedi nad Memfis Grizlisima, kojom je prekinut niz od deset poraza u ligi, za 25 minuta na parketu šutirao 8/12 iz igre za 18 poena i devet asistencija.

Na kraju, bilo je 115:106 za renovirane Hornetse, za koje su zaigrala petorica novajlija. Pored Micića, prvi put su svetlo plavu opremu nosili Tre Men, Grent Vilijams, Set Kari i Davis Bertans.

„Nisam očekivao da ću igrati ovoliko, iskreno“, rekao je Micić, kojem je trener Stiv Kliford dao 25 minuta da pokaže šta zna.

„Videli smo mnogo toga što ne može da se nauči, s čime se rađaš. On prirodno zna pozicije svih igrača na terenu. Očigledno je da se radi o sjajnom dodavaču i dobrom ‘pik-en-rol’ igraču. A ima i telo.Velik je. Neke od tih pasova možda i vide pojedini igrači, ali nemaju mogućnost da ih odigraju“, rekao je Kliford o svom novajliji na poziciji „jedinice“.

Sport Klub

Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.