MILIONI VELJINOG KLANA ZAKOPANI U NJIVAMA OKO BEOGRADA

Na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića često je spomenuto „skriveno blago“ za koje nije otkriveno gde se nalazi i da li zaista postoji.

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se sledeće nedelje u Specijalnom sudu u Beogradu. Trebalo bi da svedoče tri žene koje su navodno videle muškarca koji je pretučen i silovan u restoranu na stadionu Partizana, a svi se pitaju gde se nalazi, i da li zaista postoji, „skriveno blago“ koje se često spominje na suđenju, piše „Blic“.

Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću se optužnicom koja je podignuta na teret stavlja izvršenje produženog krivičnog dela pranje novca u saizvršilaštvu. Na optužnici su Bojana Belivuk i njena majka Snežana Đorđević, Tanja Miljković, Filip Ivanovski i njegova supruga Marija Milutinov.

Tužilaštvo traži trajno oduzimanje imovine u koje spada više nepokretnosti na teritoriji Beograda i Pančeva, veći broj skupocenih vozila i satova, kao i novca koji je pronađen i oduzet od okrivljenih. Tužilaštvo tvrdi da su novcem koji je stečen kriminalnim aktivnostima kupovali stanove na nekoliko lokacija na Zvezdari.

Kupljeno je i građevinsko zemljište u Vrčinu. Što se tiče supruge Veljka Belivuka, Bojane Belivuk, ona se tereti da je 23. aprila 2020. godine kupila automobil marke „folksvagen tiguan“ za 25.000 evra, a Veljko je 25. aprila iste godine kupio „škodu superb“ za 16.500 evra. Pronađeni su i skupoceni satovi tokom pretresa, kod Belivuka je pronađen „roleks“ koji vredi 2,2 miliona dinara.

Veljko Belivuk je uhapšen 4. februara 2021. godine na stadionu Partizana i tom prilikom je kod njega pronađena veća količina novca – 31.000 evra, 369.000 dinara, 11.090 turskih lira, 250 američkih dolara i 3.000 mađarskih forinti. Kod Bojane Belivuk je pronađeno 19.770 evra, 101 američki dolar, 4.000 severno makedonskih denara i nešto više od 375.000 dinara.

Marko Miljković voleo skupocene satove

Marko Miljković je novac ulagao u nekretnine i satove. Imao je sat „roleks kristofer“ čija vrednost je procenjena na 1,9 miliona dinara, takođe je imao „roleks“ od 442.569 dinara i „brajtling“ u vrednosti od 260.908 dinara. Uprkos svim nekretninama, satovima i automobilima koji su pronađeni, svedoci okrivljeni su tokom suđenja iznosili neverovatne cifre koje su osumnjičeni dobijali za razne kriminalne aktivnosti poput ubistva.

Nije poznato gde je taj novac otišao, sumnja se da je zakopan na njivama u okolini Beograda. Klan je koristio kuću u Ritopeku gde su, kako se sumnja, počinjena jeziva ubistva.

MONDO

Kurir

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.