Nadal ne samo da je izgubio, nego sad još i ovo!

Rezultati koje je Rafael Nadal počeo da ostvaruje na ATP turniru u Brizbejnu prvo su veoma obradovali njegove navijače, ali ne samo da je u petak doživeo poraz, već i priličan peh u četvrtfinalu pomenutog nadmetanja.

Španac, koji je propustio veći deo prošle sezone oporavljajući se od povreda i spremajući se za, možda, „poslednji ples“ – takmičarsku 2024, izgubio je od 55. igrača sveta, Džordana Tompsona.

I, u tom duelu, u kome je Rafa prokockao tri meč lopte, Nadal je doživeo povredu.

Naime, nakon prilično impresivno odigrane dve deonice (i pored činjenice da je u završnici druge rezultaski poklekao), Nadal je bio delovao iscrpljeno na početku treće. To, samo po sebi, ne treba da čudi ako se uzme u obzir činjenica da je za njim višemesečna pauza od takmičarskog tenisa, ali i operacija „velikog slabinskog mišića“ (koji se nalazi između kičmenog stuba i ivice male karlice), međutim, ovoga puta se dešavalo i nešto drugo.

Kada je Tompson u četvrtom gemu odlučujućeg seta napravio brejk, a potom to „potvrdio“ odlaskom na 4:1 sopstvenim servisima, Nadal se požalio na problem sa – nogom.

Fizioterapeut je došao da mu ukaže pomoć pokraj igrališta, i to zbog bolova u gornjem delu leve Rafine noge, a onda je Nadal napustio teren da bi mu se ukazala medicinska pomoć, pa se vratio da odigra završnicu meča.

Na terenu je proveo 20 minuta posle tog peha, ali u tom segmentu meča nije baš ličio na onog sebe kao u prve dve deonice. Umor je, svakako, uzeo svoj danak, ali po svoj prilici i nova povreda, ovoga puta leve noge.

Koliko će to uticati na Rafine planove, ostaje da se vidi.

Tompson će u četvrtfinalu igrati protiv 2. nosioca, Grigora Dimitrova, koji je sa 2:0 pobedio Australijanca Rinkija Hidžikatu (6:1, 6:4).

Novosti

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.