Napeto! Netanjahu zagrmeo na Putina preko telefona!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je tokom današnjeg telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izrazio nezadovoljstvo “antiizraelskim stavom o ratu protiv Hamasa“, koji su izneli zvaničnici Moskve u UN i na drugim mestima.

Netanijahu je takođe kritikovao saradnju Rusije i Irana, i naglasio da bi svaka druga zemlja, koja bi pretrpela teroristički napad jednak onom koji su pripadnici palestinske militantne grupe Hamas izveli 7. oktobra, reagovala “u najmanju ruku istom snagom“ kojom je to učinio Izrael, prenosi Tajms of Izrael.

Netanjahu je izrazio zahvalnost za angažovanost Rusije koji su doveli do toga da Hamas oslobodi taoca sa dvostrukim izraelskim i ruskim džavljanstvom.

Netanjahu takođe tražio od Putina da izvrši pritisak na Crveni krst da obezbedi posete preostalim taocima i dostavi im lekove.

Putin je tokom telefonskog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom rekao da je Ruska Federacija spremna da pruži svu moguću pomoć za ublažavanje patnje civila i deeskalaciju sukoba, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Dodaje se da je pored toga izražen obostrani interes da se nastavi saradnja po pitanjima evakuacije ruskih državljana i članova njihovih porodica, kao i oslobađanja Izraelaca koji su zadržani u Gazi, prenosi RIA Novosti.

– Dogovoreno je da se kontakti nastave – navodi se u poruci.

Informer

EPA/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.