NOVA NAMEŠTALJKA U SRPSKOM FUDBALU: UEFA javila FSS-u

Fudbalski savez Srbije otvoriće istragu zbog dojave UEFA da je jedan meč Prve lige Srbije namešten. Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenuće postupak o regularnosti meča 29. kola Prve lige Srbije između Tekstilca i Mladosti GAT u Odžacima prema saznanjima „Sport kluba“.

Taj meč je završen pobedom gostiju 2:1, a navodno će slučaj biti zvanično otvoren u četvrtak popodne. UEFA je odmah posle meča u Odžacima stigla dojava da je bilo mnogo uplata na kladionicama na pobedu gostiju. Kvota se menjala pred meč i duel je završen rezultatom koji je „tipovan“.

UEFA je prosledila dokazni materijal Fudbalskom savezu Srbije, a već je FSS krenuo da se bavi ovim slučajem i on je na kraju prosleđen odgovarajućim organima. Prvostepena odluka se očekuje za desetak dana.

Duel je odigran 8. aprila, a rešen je u drugom poluvremenu. Golove su postigli Dragan Kokanović u 48. i Milan Vukadinović u 56. inutu. Ivan Davidović je smanjio na 2:1. Istraga bi trebalo da se koncentriše na fudbalere Tekstilca, a klubu preti finansijska ili kazna oduizimanja bodova. Moguće je da će ostati bez šest bodova, ali kazna može da ide i do 15.

MONDO

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.