OGLASIO SE MUP SRBIJE! Važno obaveštenje za sve građane

Od početka školske 2023/2024. godine do danas, primljeno je ukupno 80 dojava na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama u Srbiji

MUP je povodom učestalih dojava o eksplozivnim napravama u školama saopštio da je angažovao sve ljudske i materijalno-tehničke resurse na unapređenju bezbednosti dece, i da u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na identifikaciji i procesuiranju odgovornih lica.

Od početka školske 2023/2024. godine do danas, primljeno je ukupno 80 dojava na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama u Srbiji. Po svakoj pojedinačnoj dojavi policijski službenici su postupali odgovorno i profesionalno, izvršili preglede i sve neophodne provere, na osnovu kojih je utvrđeno da su dojave bile lažne.

U tom smislu, svakodnevno, od početka školske godine oko 2.500 policijskih službenika obezbeđuje sve škole u Srbiji, i uvek su spremni za brzo reagovanje u cilju bezbednosti i zaštite dece.

U skladu sa posebnim planom i programom, policijski službenici sprovešće obuku zaposlenih u ustanovama preduniverzitetskog i univerzitetskog vaspitanja i obrazovanja koje će obuhvatiti: mere kontrole pristupa, preventivni pregled prostora ustanove, kao i definisanje bezbednog mesta, po uzoru na pozitivna iskustva zemalja koje imaju slični problem.

Ministarstvo unutrašnjih poslova na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava, njihovih korisnika, i do kraja sutrašnjeg dana očekuje se realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju lica povezanim sa navedenim dojavama.

Alo.rs

MUP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.