OSUMNJIČENI ZA UBISTVO ČAČANINA SE JAVIO ADVOKATU

Ubica Maria iz Čačka, koji je trenutno u bekstvu, se navodno javio jednom čačanskom advokatu kako bi ga pitao za savet nakon počinjenog zločina.

Dejan P. osumnjičen da je juče u jutarnjim satima iz vatrenog oružja u Preljini usmrtio Maria S.se navodno javio protekle noći jednom poznatom čačanskom advokatu tražeći od njega pravni savet u vezi sa ovim krivičnim delom. Advokat koji je insistirao na anonimnosti, kaže da ga je savetovao da se odmah preda policiji. Više detalja nije mogao da kaže jer on još uvek nije njegov zakonski branilac.

„Rekao sam mu da je za njega u ovom trenutku najbolje da se preda, ali on se u vezi sa predajom dvoumi, jer se plaši osvete. Ne znam gde on nalazi, ali živ je i premišlja se oko predaje. Veoma je uplašen za svoju bezbednost“, kaže advokat.

Podsećamo, Dejan P. je nakon pucnjave u krugu jedne firme u Preljini, pobegao sa lica mesta i policija za njim od tada intenzivno traga. Juče u kasnim popodnevnim satima se pojavila informacija da se osumnjičeni ubio, što se kasnije, tokom večeri, ispostavilo kao netačno.

Prema Krivičnom kakoniku RS predviđena kazna zatvora za krivično delo ubistvo kreće se u rasponu od pet do 15 godina, a kazna za neovlašćeno nošenje i korišćenje oružja je od dve do 12 godina.

MONDO

Zorana Jevtić/Kurir

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.