OTKRIVEN UZROK POŽARA U AUTOBUSU KOD VRNJAČKE BANJE

Autobus prevoznika Leka trans koji je vraćao sa Kopaonika učenike šestog razreda OŠ Momčilo Živojinović iz Mladenovca zapalio se nadomak Vrnjačke Banje.

Uviđajem je utvrđeno da je do požara došlo usled zapalenja „DPF“ filtera, koji prečišćava otpadne čestice izduvnih gasova vozila.

– Svi smo bili u autobusu kada smo videli dim. Vozač i ja smo izašli iz autobusa i videli da je filter počeo da dimi. Da bi se sprečilo dalje širenje uzeli smo protivpožarni aparat, međutim to je bila greška. Da je vozač samo ugasio autobus, ništa se ne bi desilo. Deca su nakon toga bezbedno izašla i stajala sa strane dok po nas nije došao drugi autobus. Otišli smo u Vrnjačku Banju i obišli je, a sada smo na putu za Mladenovac – istakao je direktor škole za Telegraf.rs, pa je komentarisao izjavu da će se proveriti da li su se deca igrala upaljačem i tako zapalila autobus:

– To nije tačno. Naravno da se nisu igrala upaljačima. Ta deca su šesti razred i jako su poslušna – navodi direktor.

U nesreći nije bilo povređenih, a prevoznik je poslao drugi autobus koji je poveo decu dalje.

Deca su bila vidno istraumirana, ali prilikom izlaska iz autobusa nisu bili u panici.

Autobus je prošao tehnički pregled i kontrolu mladenovačke policije pre polaska na ekskurziju. Podsetimo, požar je izbio danas na spratnom autobusu, koji je u vlasništvu kompanije „Leka prevoz“ iz Zvečke kod Obrenovca, koji se dogodio u mestu Stanišići, kod Vrnjačke Banje. Autobus je prevozio učenike šestog razreda Osnovne škole „Momčilo Živojinović“ iz Mladenovca, koji su juče krenuli u dvodnevnu ekskurziju.

(Blic, Telegraf)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.