OVA POZA U INTIMNIM ODNOSIMA SVAKU ŽENU BACA U TRANS

Stručnjaci naglašavaju da bi žene trebalo da daju prednost ovoj pozi ako žele da dožive vrhunac.

Dr Lori Minc, autorka knjige „Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters – And How to Get It“, ističe da je ova poza jedina naučno dokazana kao efikasna za postizanje orgazma kod žena.

Istraživanja su pokazala da žene često imaju poteškoća s postizanjem vrhunca tokom seksualnog odnosa, a jedno istraživanje sprovedeno na 800 američkih studenata ukazuje da samo 39 posto žena doživljava orgazam tokom seksa, u poređenju sa 91 odsto muškaraca.

Orgazam i žensko zadovoljstvo

Istraživanja su pokazala da žensko zadovoljstvo nije nedokučiva stvar, te da neke žene ne mogu doživeti orgazam isključivo penetrativnim se*som. Studije su čak pokazale da žene češće dostižu vrhunac s drugim ženama nego s muškarcima, dok skoro 80 odsto žena ne može postići orgazam bez stimulacije klitorisa.

Naučna istraživanja o pozama

Jedno istraživanje sprovedeno na privatnoj ginekološkoj klinici „New H Medical“ u Njujorku pratilo je dotok krvi u klitoris žena tokom se*sa u različitim pozama, uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu. Ultrazvučni skeneri su otkrili da se klitoris najviše puni krvlju, što je ključno za postizanje orgazma, baš u misionarskom položaju.

Dr Kimberli ističe da postoji malo naučnih istraživanja koja procenjuju vezu između različitih se*sualnih pozicija i ženskog orgazma, te da se pseća poza pokazala kao najmanje uspešna za postizanje tog cilja.

Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.