Ovaj čovek je Danku bez svesti uneo u kola i bacio na deponiju: Bila je živa, Srđan se ne seća ko ju je ugušio

Malena Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju. Za zločin su osumnjičeni radnici JKP „Vodovod“ u Boru Srđan Janković i Dejan Dragijević koji se nalaze u pritvor.

Devojčica Danka (26.maerta) sa majkom i bratom došla je u vikendicu u Banskom Polju. Dok se Ivana okrenula da detetu da vodu, Danka je išetala iz dvorišta. Na svega nekoliko metara od kuće

Zločin su priznali, ali o detaljima nesreće i ubistva za sada se ne poklapaju.

Iz dosadašnje istrage saznali smo da su Srđan i Dejan bili u Banjskom Polju kako bi proverili šahtu. Stali su u blizine kuće porodice Ilić kako bi urinirali. Na svega 30-40 metara Dejan koji je bio za volanom službene „pande“ pri brzini od 20 kilometara na sat udario je Danku Ilić. Njegov kolega i saučesnik u zločinu Srđan izašao je iz kola, uzeo dete koje je bilo bez svesti i bacio u zadnji deo vozila sa alatom. U jednom trenutku dete je došlo svesti. Međutim, ni Dejan ni Srđan se ne sećaju ko ju je udavio. Ipak, srđan se setio da ju je bacio na deponiju. samo dva dana kasnije dete je tražio sa ljudima koji su se dobrovoljno javili.

– Na GPS-u je zabeleženo čudno kretanje njihovog vozila. Priče im se ne poklapaju o davljenju deteta, jer se dete probudilo u toku vožnje i suvozač je udavio Danku, a oni ne mogu da se dogovore ko je izvršio davljenje, a kasnije su je bacili na deponiju – rekao je Ninoslav Cmolić načelnik UKP i gostujući na „Informer TV“.

– Prikupljaju se dokazi danonoćno. Jedan od ubica ima blokadu i ne može da se seti gde je ostavio telo. Činjenica je da se njihove priče poklapaju o detaljima udaraca, ali nisu bili usaglašeni o samom ubistvu deteta. Danka je bila u nesvesti kada su je udarili autom, a oni su mislili da je mrtva pa ih je iznenadilo što se probudila, a jedan od njih je i udavio i na kraju su se ratosiljali tela na deponiji – ispričao je Cmolić.

Telegraf.rs napravio je rekonstrukciju zločina koji šokirao celu javnost. I sam Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije rekao je da se radio o dvojici monstruma.

– Oni su priznali ubistvo. Priznali su obojica – rekao je.

Sve detalje ubistva malene Danke na konferenciji za novinare juče je izneo vidno potrešen ministar policije Bratislav Gašić.

Rekonstrukcija

Prošlog utorka, tačnije 26. marta, oko 13.10 Dankina majka Ivana je sa decom iz Bora kolima došla u Banjsko Polje da bi se deca igrala.

Deca su se sve vreme igrala u dvorištu kuće, a majka ih je fotografisala.

Osumnjičeni službenim vozilom stižu u Banjsko Polje

U vreme dok su se deca igrala, osumnjičeni za Dankino ubistvo Dejan i Srđan, inače radnici JKP Vodovod su u 13.20 službenim kolima došli u Banjsko Polje da bi proverili šahtu.

Dva minuta kasnije, Ivana je svom suprugu Milošu poslala fotografije dece koja se igraju u dvorištu.

Kada joj je stariji sin zatražio vodu, otišla je do auta da je uzme, a kada se vratila shvatila je da male Danke nema. Ona je skoro 20 minuta pokušavala sama da u selu nađe Danku, a onda je u 13.41 pozvala muža i rekla da im je ćerka nestala.

Desetak minuta kasnije, Ivana koja sve vreme traži ćerku, videla je beli auto „fijat panda“ u kom su bili Srđan i Dejan.

Automobil

Oni su se između 13.50 i 13.52 zaustavili autom ispred kapije porodice Ilić, a u policiji su ispričali da su tu stali zbog potrebe za toaletom.

Policija je saopštila da su dete udarili na 30 metara od mesta zaustavljanja. Tada je automobilom upravljao Dejan dok je drugi osumnjičeni Srđan bio na mestu suvozača.

Srđan je tada izašao iz auta i telo male Danke stavio u zadnji deo vozila preko alata i mašina, a zatim se vratio u auto i oni su nastavili da se voze.

Tokom vožnje su se dogovorili da telo negde bace.

Otac

Otac i policija stižu u selo i kreće opsežna potraga za detetom

13.55, nekih 15 minuta nakon što ga je žena pozvala, u Banjsko Polje je sa kolegama s posla stigao i Dankin otac Miloš. On je zaustavio „fiat pandu“ u kojoj su bili SrđanDejan i pitao ih da li su možda videli devojčicu Danku.

Iako je u tom trenutku telo deteta bilo u vozilu, oni su odgovorili da nisu, a zatim su nastavili put.

Nekoliko minuta kasnije u Banjsko Polje stiže i policija i kreće se u potragu za malom Dankom.

Telo male Danke bacili su na deponiju

U vreme kada policija započinje pretragu terena, osumnjičeni kreću kolima Starobanjskim putem i stižu do lokalne deponije, gde su se zadržali minut i 49 sekundi. Srđan je uzeo telo deteta iz auta, a zatim ga je bacio na bedem na kom je bila gomila smeća.

Za to vreme Dejan stoji kod auta i dežura da neko ne naiđe.

Policija sve vreme nastavlja da češća teren, a u potragu za devojčicom uključili su se i građani.

Među njima je bio i osumnjičeni Srđan koji je u Banjsko Polje došao i priključio se akciji, nakon što ga je pozvao direktor JKP Vodovod.

U 18.57 u Srbiji je prvi put aktivirana aplikacija „Pronađi me“.

Narednih deset dana policija, spasilačke službe i vatrogasci pretražuju teren u Banjskom Polju i okolini u potrazi za devojčicom.

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom. Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za devojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

(Telegraf.rs)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.