Pet najpoznatijih serijskih ubica u istoriji

Serijski ubice su fascinacija i strah svih nas. Njihove zločine karakteriše ponavljanje istog obrasca ponašanja, što ih čini posebno opasnim i jezivim. Evo pet najpoznatijih serijskih ubica u istoriji:

  1. Džek Trbosek – Verovatno najpoznatiji serijski ubica, Džek Trbosek je terorisao London krajem 19. veka. Njegovi zločini su bili posebno okrutni, poznati po tome što je često ostavljao telo žrtava unakažena. I dan danas, njegova prava identifikacija ostaje misterija.
  2. Ted Bandi – Aktivnost Ted Bandija se dešavala sedamdesetih godina 20. veka u Sjedinjenim Američkim Državama. On je poznat po tome što je bio šarmer koji je privlačio žrtve pre nego što bi ih ubio. Njegovi zločini su ostali urezani u američku kulturu kao primer najgorih zločina.
  3. Džefri Damer – Džefri Damer, poznat kao „Milvoki kanibal“, je ubio i raskomadao najmanje 17 muškaraca i dečaka između 1978. i 1991. godine. On je jedan od najpoznatijih i najmonstruoznijih serijskih ubica u modernoj istoriji.
  4. Andrej Čikatilo – Poznat kao „Rostovski Šlajer“, Andrej Čikatilo je ubio najmanje 52 osobe u Sovjetskom Savezu tokom 1970-ih i 1980-ih. Njegove žrtve uglavnom su bile deca i mladi, a njegovi zločini su šokirali celu zemlju.
  5. Džon Vejn Gejsi – Džon Vejn Gejsi, poznat kao „Klerwaterovo čudovište“, bio je serijski ubica koji je ubio najmanje 33 mladića i dečaka u SAD-u tokom 1970-ih godina. Njegovi zločini su bili posebno brutalni i okrutni.

Iako su ovi serijski ubice prošlost, njihovi zločini ostaju kao opomena i podsećanje na tamnu stranu ljudske prirode.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.