Počeo raspad Ukrajine

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad selom Semenovka u Donjeckoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da su selo zauzele jedinice „Centar“, prenose RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je saopštilo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, koje je bilo ključna tačka u borbi proteklih dana.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, uništeno je do 370 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, dva oklopna transportera i četiri vozila.

Kako navode RIA Novosti, Novobakhmutovka se nalazi severozapadno od Avdejevke, na istoku Ukrajine, a preuzimanjem kontrole nad tim selom otvara se mogućnost da ruske snage opkole ukrajinske snage koje brane selo Berdiči.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski rekao je juče  da se situacija na terenu pogoršala i da njegove trupe zauzimaju nove pozicije na najmanje tri linije fronta.
On je na svom Telegram kanalu naveo da ruske snage aktivno napadaju duž cele linije fronta, a da su ukrajinske jedinice prešle na nove linije zapadno od Berdičija, Semenovke i Novomihajlovke.

Informer.rs

Reuters

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.