Potvrđeno: Novak Đoković uspešno operisan, ovo su detalji

Novak Đoković je zbog povrede meniskusa kolena odustao je od Rolan Garosa, a odmah posle ove informacije usledile su dodatne brige, jer su Olimpijske igre, na kojima Nole želi da nastupi sve bliže. Ispostavilo se da jedan od najboljih tenisera svih vremena ništa ne prepušta slučaju pa se, kao što je Telegraf i pisao tokom srede, odlučio na operaciju.

Naime, posle odustajanja sa turnira, Nole je sam potvrdio u objavi na druptvenim mrežama da je u reč o pucanju meniskusa desnog kolena. Ovo je povreda koja zaigurno odvaja sportiste od terena, i potreban je oporavak, a operacija sve drastično ubrzava.

Telegraf je ove srede nezvanično saznao i objavio da je Novak odmah nakon što je dobio informaciju i detaljnije rezultate magnetne rezonance počeo sa novom misijom – oporavak do Olimpijskih igara u Parizu.

Odmah su kontaktirani naveći stručnjaci za ovaj tip povreda i operacije u Srbiji i svetu. Nole i njegov tim uveliko rade na pronalasku najboljeg rešenja i klinike u kojoj će se operisati, kako bi već mogao da počne proces oporavka od povrede.

Tako, ovog četvrtka, brojni svetski mediji, poput L’Equip i Gazetta dello Sport su preneli da je srpski teniser uspešno operisan i oporavak bi trebalo da traje oko tri nedelje a ova informacija potvrđena je i Telegrafu.

Da podsetimo, Olimpijski turnir u tenisu počinje 27. jula, do tada je ostalo nešto više od sedam nedelja.

Ostaje nam da se nadamo da povreda nije ozbiljnije prirode i da će postojati šansa da se Novak oporavi.

Nema sumnje da će hiruršku intervenciju izvesti najbolji svetski stručnjaci i da tu neće biti greške, a nadamo se i da će Novak uspeti da se oporavi do Pariza.

Ono što Novaka može da ohrabri, to je i činjenica da je jedan od najvećih stručnjaka u Srbiji u ovoj oblasti, doktor Dejan Aleksandrić, u izjavi za Telegraf objasnio da proces rehabilitacije kod vrhunskih sportista posle operacije, u zavisnosti od stepena povrede, može da bude od četiri do šest nedelja.

– U zavisnosti od stepena povrede, ukoliko je neophodno da dođe do operacije, kod povrede kolena, oporavak kod profesionalnih sportisa može da traje i od četiri do šest nedelja. Tako da, kada je Novak Đoković u pitanju, verujem da se možemo nadati da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu – rekao je dr Aleksandrić za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.