RAT U UKRAJINI: Ukrajina ostala bez oklopnih vozila!

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski planira turneju po Zapadnoj Evropi da bi lobirao za pomoć Ukrajini, uključujući posete Parizu, Berlinu i Minhenu, rekli su dobro obavešteni neimenovani izvori za Blumberg.

Šefica zajedničkog koordinacionog pres centra snaga odbrane jug Oružanih snaga Ukrajine Natalija Gumenjuk tvrdi da u arsenalu ukrajinske vojske nema više oklopnih vozila.

-Naravno, znajući da nemamo oklopna vozila, očigledno i neprijatelj čuva svoje, rekao je Gumenjuk u video snimku objavljenom na Telegram kanalu publikacije „Mi smo Ukrajina“.

Napredovanje ruskih trupa u granicama grada Avdejevke se nastavlja, uz istovremeno nanošenje teških gubitaka ukrajinskim jedinicama na više položaja i pravaca.

U jednoj od jutarnjih vesti, ruske oružane snage preuzele su kontrolu nad deonicom pruge u Avdejevki dugom oko kilometar. Do danas je površina teritorije koju kontrolišu ruski borci unutar grada povećana za najmanje još 1,5 kvadratnih kilometara. To se dogodilo kao rezultat napredovanja južno od pruge.

Potvrđujući uspeh akcija ruske vojske, ukrajinski izvori priznaju činjenicu gubitka nekoliko svojih odbrambenih položaja duž Timirjazevske ulice u pravcu ključne transportne arterije – Industrijske avenije.

Prema poslednjim podacima, ruski borci imaju oko 100 metara do ove avenije. Čim se to desi, garnizon Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki trenutno broji oko 3500 vojnika (početkom godine bilo ih je najmanje osam hiljada), biće teritorijalno presečena na dva dela. Glavni odbrambeni centar ukrajinskih snaga u severnom delu je Avdejevska koksara, a u južnom delu je 9. kvart, u kome se nalazi mnogo višespratnica.

Istovremeno, ruske trupe uzimaju u taktička klešta odrede Oružanih snaga Ukrajine koji su se ikopali na teritoriji auto-skladišta. Ovo Rusima omogućava da napreduju severno i jugoistočno od objekta. Dalje napredovanje ruskih snaga moglo bi dovesti do potpunog opkoljavanja ukrajinskih jedinica na ovom odbrambenom mestu.

Novosti

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.