Saldanja: „Ne mrdam iz kluba, želim trofeje i da pišem istoriju“

Kada je Partizan letos iz „praznog džepa“ izvukao 1.300.000 dolara i isplatio japanskom Džef junajtedu transfer Mateusa Saldanje, mnogi su pomislili da su crno-beli, posle puštanja Rikarda Gomeša, sebi pucali u preostalu zdravu nogu, a „stručnjaci“ komentarisali kako je bačen novac za anonimusa i samo dodatno trasiran put ka samoutopiji.

Pet meseci kasnije, crno-beli su prvi na tabeli Superlige Srbije, Saldanja je najbolji strelac takmičenja sa 14 golova (15 ukupno računajući i Evropu), jedan je od najuticajnijih igrača, nosilac tima, „stručnjaci“ sada pišu ode o Brazilcu, a Rikarda usled toga više niko i ne pominje, iako je nesumnjivo ostavio značajan trag u Humskoj.

Uz navedeno, valja napomenuti da Partizan, bez obzira što o tome nema ni govora tokom naredne zime, već sada može da proda Saldanju za višestruko veći novac i praktično naplati poslovni rizik, koji se ispostavio kao pun pogodak.

Ne želi to ni klub iz Humske, ne želi ni sam Saldanja, koji je ugostio deo poslenika „sedme sile“ u jednom od omiljenih beogradskih restorana, gde najčešće provodi vreme i to u društvu sunarodnika, košarkaša Buna Kabokla i Jaga dos Santosa, ali i majstora brazilske kapoere – Marsela Santosa, koji se u Srbiji već odomaćio i značajno je pomogao u prevodu, u kome su novinari, ali i sam fudbaler, kao u naslovu poznatog filma bili poprilično „izgubljeni“.

Za početak, upitali smo Saldanju kako je baš odabrao Partizan, jer imao je na stolu još neke ponude, a i važeću pozajmicu u Nefčiju, u kome je takođe veoma dobro igrao.

– Razlog je trener Igor Duljaj, koji me jako želeo u timu, plus fenomenalni navijači. To su bila dva glavna razloga zbog kojih sam izabrao Partizan. I nisam pogrešio – odgovara kao iz topa uvek nasmejani Mateus Saldanja, dok pomno prati gestikulacije sagovornika, ali i „profesora“ Santosa.

Jesu li su klub, saigrači, trener i navijači ispunili očekivanja?

– Apsolutno. Voleo bih da dolazi još više navijača kada igramo kod kuće, to mi je velika želja. Ekipa i stručni štab su fantastični, što se vidi i po tome kako izgledamo na terenu i borimo se jedan za drugog.

Da li ste zadovoljni učinkom ekipe, ali i ličnim postignućima?

– Naravno, ne možemo da budemo nezadovoljni kada smo prvi na tabeli, uz to smo pobedili i Crvenu zvezdu u velikom derbiju. Imali smo dva-tri kiksa, malo nas je stigao umor, ali potrudićemo se da se tokom pauze dobro odmorimo, a onda budemo još jači i bolji na proleće. Što se mene tiče, kada je ekipa na čelu, a ja prvi strelac lige, ne mogu da poželim ništa više, samo da tako ostane do kraja.

Titula se u Humskoj čeka od 2017. godine Može li ove sezone da se prekine dominacija Zvezde?

– Znam za taj podatak, čuo sam i to je, meni lično, samo dodatna motivacija da radim još jače i više. Želim da budem deo tima koji će da prekine tu lošu tradiciju. Mislim da je došao trenutak za to i da je ovo ta sezona, naša, Partizanova.

Duljaj je sjajan čovek, kao porodica smo

Ceo intervju pročitajte OVDE.

MN Press

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.