Sina (6) terao do iznemoglosti da trči da bi smršao, dete umrlo u mukama

Kristofer Gregor (31) iz Amerike našao se pred sudom zbog smrti svog šestogodišnjeg sina Korija, kojeg je terao da do iznemoglosti trči na traci u teretani da bi smršao.

Tokom suđenja prikazan je jeziv snimak sigurnosnih kamera, nastao krajem marta 2021. godine, na kojem se vidi kako dečak pokušava da trči nenormalnom brzinom, dok njegov otac motri na njega. Kad iznemogli dečak padne, otac ga podiže i ponovo vraća na traku mašine i tako iznova.

U jednom trenutku se vidi i kako Kristofer grize dečaka po glavi i tera ga da se vrati treningu.

Traka za trčanje je, kako se veruje, bila programirana na najveću moguću brzinu i uspon, zbog čega je dečak padao i mučio se da se vrati na traku.

Nekoliko dana nakon torture u teretani, majka dečaka, koja je imala zajedničko starateljstvo sa Kristoferom, odvela je dete kod lekara kada se dečak požalio da je loše i kada joj je ispričao šta je sve preživeo u teretani.

Narednog dana dečak se jedva probudio, teško je disao, bio je sav zbunjen i žalio se na mučninu. Tog puta ga je otac odveo kod lekara i urađena je hitna magnetna rezonanca, tokom koje je dečak doživeo napad i ubrzo je preminuo uprkos naporima lekara da ga spasu.

Prvi nalazi obdukcije pokazali su da je dete pretrpelo tupe udarce u predelu srca i jetre. Korijev otac je uhapšen u julu 2021. i suočava se sa doživotnom robijom.

Inače, kada je tokom suđenja u utorak pušten snimak mučenja deteta u teretani, Kristofer je sve mirno posmatrao dok je Korijeva majka Bre neutešno jecala.

Ona je prilikom davanja iskaza rekla da je Kristofera morala da moli da joj dozvoli da odvede sina kod lekara kada mu se slošilo prvi put. Navodno je mališan tokom pregleda lekarima rekao da ga je otac terao da trči neprekidno jer je predebeo.

Narednog dana, tačnije 2. aprila, Kori se jedva probudio i kada je otvorio oči počeo je nepovezano da priča i mumla, žaleći se na mučninu. Tada ga je Kristofer odveo u bolnicu, gde je dečak na kraju istog dana i preminuo.

(Telegraf.rs)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.