SNEG ĆE OKOVATI BEOGRAD I VEĆE GRADOVE!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) sutra nas očekuje oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Tokom prepodneva na jugozapadu, jugu i jugoistoku može se očekivati kiša. Prema najavama meteorologa, ovo je ujedno i poslednja nedelje kada u kojoj ćemo imati prolećne temperature. Već od Božića, kažu, očekuje nas prava zima.

Sutra će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima, a na jugu zemlje očekuje se i mestimična kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od nula do pet, a najviša od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od tri do pet a najviša dnevna oko 13 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će se do nedelje zadržati natprosečno toplo vreme. Biće umereno do potpuno oblačno, sa čestom pojavom kiše, a sneg se očekuje samo na visokim planinama. Početkom sledeće nedelje biće oblačno i hladno vreme sa snegom.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Prema poslednjoj vremenskoj prognozi RHMZ vidi se da će u januaru najviša temperatura biti danas, 16 stepeni, dok će najhladnije biti 13. januara, kada će temperatura biti minus tri stepena.

Sudeći prema dugoročnoj, mesečnoj prognozi, sneg će u Beogradu padati od 8. do 12. januara, a onda ponovo 16. i 17 januara, kao i 19. i 20. januara. U Beogradu će najviše temperature ići do 16 stepeni i to početkom januara, da bi posle usledio pad dnevnih temperatura. Najniža dnevna temperatura ići do -3 stepena, 13. januara.

U Novom Sadu će prema ovoj prognozi najveća temperatura biti početkom meseca, 12 stepeni, dok će najniža biti 13. januara – minus pet stepeni Celzijusa. Januar 2024. biće blaži i vlažniji, navodi RHMZ u svojoj sezonskoj prognozi, a slabi ili umereni jutarnji mrazevi očekuju se tokom treće dekade januara.

Blic

Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.