STIŽE SNEG U OVE DELOVE SRBIJE, EVO I KADA!

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je večeras novo upozorenje na snežne padavine za noć sa petka na subotu i subotu pre podne. Kako je najavljeno, u petak u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije padaće sneg, koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje ponegde i u nižim predelima.

„Slab sneg će padati u ovim predelima i u subotu ujutru i pre podne pa će doći do formiranja / povećanja visine snega. U višim predelima se ukupno očekuje od 10 do 30 cm snega, lokalno i više, a u nižim oko 5 cm.“

Juče je u Srbiji zabeležena rekordna temperatura za ovo doba godine, čak 15 stepeni. Vremenski rolerkoster očekuje nas i u narednom periodu a kada će se temperaturna klackalica zaustaviti i kada nas očekuje stabilizacija vremena rekao je meteorolog Ivanom Ristićem.

„Pa, imam loše vesti za sve vas. Dakle, klackalica će se nastaviti u narodnom periodu, dakle, prema nekim prognozama i do kraja ove kalendarske godine. Počeo je sad trenutno pad temperatura, oblaci polako idu na jug i tamo će se zaustaviti na Južnoj Srbiji i u Severnoj Makedoniji. Tako da je sutra temperatura u daljem padu, a popodne i uveče na krajnjem jugoistoku, jugu i jugozapadu Srbije, kiša će preći u susnežicu i sneg. Ima uslova čak i za stvaranje manjeg snežnog pokrivača u tim delovima Srbije, s tim što zbog pojačanog vetra može biti i vejavice na planinama, tako da treba obratiti pažnju na to“, započeo je Ristić.

Potom je otkrio i kad se očekuje prestanak padavina koje su od jutros nad Srbijom. „Padavine će prestati u subotu pre podne, a za vikend biće osetno hladnije nego što je bilo ovih dana. Temperatura će biti između 2 i 6 stepeni, bez padavina, a zatim od ponedeljka ponovo dolazi otopljenje, i to dobro otopljenje, dakle, temperatura u utorak i sredu ponovo ide preko 10 stepeni, čak i do 15, samo u područjima gde bude bilo magle, tu će biti malo niže temperature“, dodao je meteorolog.

MONDO

Stefan Stojanović

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.