SVEŠTENIKU POKUŠALI OTETI SINA – MALIŠANA JURIO ČOVEK U CRNOM!

Sveštenik iz Aleksinca Hadži Ivan Milenović prijavio je policiji da je u četvrtak pokušana otmica njegovog dvanaestogodišnjeg sina. Kako je naveo, na Fejsbuku, mališana su jurili 200 metara ali je uspeo da im pobegne. Sveštenik je izrazio sumnju da su krivci Rumuni koji su danima obilazili to područje.

Sveštenikova supruga Violeta je potvrdila muževljeve navode i istakla da nimalo ne sumnja u priču svog sina te da postoji i svedok navodnog pokušaja otmice.

Deca su se vraćala iz muzičke škole, moj sin je primetio jednog čoveka u sivom vozilu, a drugi je bio van automobila, bio je u crnoj odeći sa tamnom kosom i tamnom bradom. Dete je kazalo da ga je taj čovek čudno gledao. Čim mu je sin okrenuo leđa, taj čovek je krenuo za njim, sin je video da ga taj muškarac prati, počeo je da beži a taj muškarac ga je pojurio i pratio ga 200 metara. Kada je video da ulazi u naše naselje, progonitelj je odustao“, priča ova Aleksinčanka.

Kaže da svom sinu veruje jer je bio vidno uplašen te da je tom događaju svedočila i jedna žena.

Moje dete je pametno, ne bi to izmislilo. Ta žena koja je to videla dala je izjavu u policiji, ona je prošla pored njih pre moga sina, bili su joj sumnjivi i posle je videla kako jure dete. Moj sin više ne sme da ide sam, uplašen je. I ja sam te ljude videla nekoliko dana ranije, zaustavili su mene, mog svekra i svekrvu i pitali su nas gde je autoput.To su bili Rumuni u sivom autu, obučeni u crno, sa crnom kosom. Čak samo čuli da se ovo isto desilo u obližnjem selu Suhotno ali ljudi nisu prijavili, pokušali su da dete ubace u auto. Smatram da policija treba da proveri te Rumune koji navodno ovde prodaju šerpe, da su te večeri poslali Žandarmeriju, sigurno bi ih pronašli a ne samo jednu policijsku patrolu koja nije mogla da ih nađe“, zaključuje Violeta Milenović.

Stefan Stojanović

Policija je postupila po prijavi i radi na utvrđivanju svih okolnosti i na rasvetljavanju prijavljenog događaja.

O slučaju je obavešteno OJT u Aleksincu. Nije došlo ni do kakve otmice, dete je kod kuće kod svojih roditelja – rečeno je „Blicu“ u niškoj policiji.

(Nova, Mondo, I.L.)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.