Udarali su me metalnom šipkom dok sam branio Skupštinu grada (VIDEO)

TOKOM nereda ispred Skupštine grada Beograda, dok sam bio na zadatku odbijanja napada na Skupštinu, dobio sam udarac metalnim predmetom po ruci. Povreda je malo ozbiljnija, ali je doktorka sanirala. Polomljen mi je srednji prst i bio je u pitanju otvoreni prelom. Sada mi je prst fiksiran, stavljene su šipke da ga drže, pošto mi je oštećena i tetiva.

Ovo je za „Novosti“ iz bolničkog kreveta u Urgentnom centru danas ispričao povređeni policajac Vladimir Janković. On je komandir čete policijske brigade, koja je branila da nasilnici izborne liste „Srbija protiv nasilja“, koji su protestvovali zbog izbornih rezultata od 17. decembra, a kojima je opozicija izgubila mogućnost da dođe na vlast, upadnu u Stari dvor.

On nam kaže da je osim njega te večeri povređen i njegov zamenik i još nekoliko kolega. Naglašava da je 20 godina policajac i da do nedelje uveče, nije bio u sličnoj situaciji.

– Ruka mi je još malo pod dejstvom anestezije, ali dobro mi je. Doktorka je dala sve od sebe prilikom operacije i kaže mi da će biti dobro. Gips ću nositi minimum dva meseca, a onda treba da se izvade te šipke, koje drže stabilnost prsta, pa ćemo videti kako se odvija oporavak i šta dalje – kaže nam povređeni policajac Janković.

On navodi da ih je dok su stojali na vratima Skupštine grad Beograda konstantno napadala jedna osoba sa metalnom šipkom, ali i onim drvenim barjakom.

– On je bio jedna jedina osoba, koja je od početka bila agresivna i napadala nas. U jednom trenutku napalo nas je njih više i pretpostavljam da je jedan nosio aluminijumsku šipku od onog otirača ispred gradske zgrade, koja je vrlo oštra i njom me je jako udario i isekao. Zadržao sam se na tom mestu i svom zadatku, dok nije došao neko da me zameni, pa sam se posle povukao – ispričao nam je kako je povređen Janković.

Video pogledajte OVDE.

Novosti

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.