ZVICER SAV U ZAVOJIMA! Isplivala nova fotografija vođe kavačkog klana, preživeo atentat u Kijevu, pa zaigrao šah! (FOTO)

Crnogorski portal Libertas press objavio je novu fotografiju odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i to kako u zavojima nasmejan sedi i igra šah nakon što se oporavio od pokušaja atentat u maju 2020. u Kijevu.

Pokušaj ubistva, podsetimo, dogodio se 26. maja 2020. u elitnom delu Kijeva u Ukrajini gde je šef kavačkog klana boravio sa porodicom sa lažnim dokumentima skivajući se od suparničkog, škaljarskog klana. Tog dana Zvicer je džogirao ispred zgrade, a u jednom trenutku njega su opkolili crnogorski državljani Emil Tuzović i Stefan Đukić koji su sasuli kišu metaka u njega. Od sigurne smrti vođu kavčana spasila je supruga Tamara Zvicer koja je pucala u napadače bez razmišljanja i tako odbranila Radoja.

– Tuzović i Đukić su pobegli „smartom“ sa mesta pucnjave, ali su ubrzo odlučili da se otarase kola koja su koristili u izvršenju krivičnog dela, ali je plan pošao po zlu jer su se zapalili, što su zabeležile i sigurnosne kamere – podseća izvor i dodaje da su sa ovim Crnogorcima bili i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović iz Niša.

– Nakon pucnjave bilo je opsadno stanje u tom gradu, a Radoje Zvicer tada je pogođen sa pet hitaca, dok su egzekutori pokušali da napuste teritoriju Ukrajine ali su nakon nekoliko sati uhapšeni u blizini Odese.

Egzekutorima je trenutno do daljnjeg odloženo suđenje jer je Pečerski okružni sud grada Kijeva u oktobru doneo odluku da nema mogućnosti da formira sudsko veće za razmatranje ovog slučaja. Naime, takva odluka je usledila nakon što su sve sudije krivičnog veća najpoznatijeg suda u Ukrajini već učestvovale u razmatranju ovog postupka, pa im samim tim zakon ne dozvoljava da opet učetvuju ili vode predmet.

Ukrajinski mediji nakon atentata objavili su fotogrfaije povređenog kavčanina

Sudeći po fotografiji koju je objavio crnogorski portal Libertas prees, ona je poslata preko kriptovane Skaj aplikacije na kojoj su kriminalci razmenjivali poruke ni ne sluteći da će jednog dana sve njihove prepiske, slike i snimci ugledati svetlost dana. Mislili su da je ta platforma za komunikaciju bezbedna pa su tako jedni drugima pored ugovaranja i dogovaranja krvavih poslova slali i svoje privatne stvari, kao što je i ova fotografija Radoja Zvicera na kojoj se može videti kako nasmejano pozira dok je ispred njega šahovska tabla sa pijunima.

Takođe, na pomenutoj fotografiji vidi se kako Radoje Zvicer ima zamotanu levu ruku i rame, dok sa desne strane ima dve rupe od hitaca koji su u njega nekoliko meseci ranije ispalili atentatori.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.