Blokiran saobraćaj, incident na protestu SNP u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Na protestu koji je organizovala opozicija okupljena oko liste „Srbija protiv nasilja“ ispred sjedišta Republičke izborne komisije u Beogradu došlo je večeras do incidenta.

Jedna grupa mladića pokušala je na silu da probije zaštitnu ogradu koja je postavljena ispred pristorija RIK-a u Ulici kralja Milana.

Došlo je i do koškanja među okupljenima, ali je incident smiren, prenosi Tanjug.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ organizovali su protest nezadovoljni rezultatima izbora i zahtijevaju da se oni ponište.

Saobraćaj u Ulici kralja Milana je blokiran.

Predstavnici te koalicije okupili su se najpre oko 18 časova ispred Skupštine grada, odakle su došli do prostorija Republičke izborne komisije gdje žele da predaju zahtjev za poništavanje izbora u Beogradu.

Kako javlja RTS, lideri koalicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić najavili su štrajk glađu.

Tepićeva je rekla da su došli ispred RIK, koja je drugostepeni organ na beogradskim izborima, jer su „zloupotrebom ljudi iz druge države odlučivali o izborima u Beogradu“.

„Nosimo dokaze i tražimo poništavanje izbora, a Aleksić i ja ćemo, ostajući u RIK-u, početi štrajk glađu do poništenja izbora“, najavila je Tepićeva.

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović izjavio je da oni ne prihvataju rezultate beogradskih izbora zbog brojnih nepravilnosti, objašnjavajući da ne traže ponavljanje na nekim biračkim mjestima, već poništavanje kompletnog izbornog procesa u Beogradu i njegovo ponavljanje.

Ispred Republičke izborne komisije postavljene su barikade sa zastavama Srbije, a ispred vrata su uniformisani policajci.

Na protestu su i Dragan Đilas i poslanik Srđan Milivojević koji su rekli da imaju dokaze o navodnim nepravilnostima i traže da pregledaju zapisnike RIK-a.

Okupljeni skandiraju „Ne damo pobedu“, a u jednom momentu jedna osoba nasrnula je na ulaz u zgradu RIK-a pokušavajući da uđe.

Predstavnici koalicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ušli su u prostorije RIK-a da bi predali zahteve i prigovore na izborni proces.

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović rekao je da će poslanici te koalicije, među kojima je i Radomir Lazović, ostati u zgradi RIK-a dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

Aleksić je naveo da su predali zahtjeve sa navodnim dokazima i da neće dozvoliti održavanje sjednice RIK-a koja je zakazana za 21 čas.

Video pogledajte OVDE.

Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.