Čović: “Zvezda drži rekord Arene, mogao bih da imam 29.000 gledalaca na svakoj utakmici“

Nebojša Čović je ovoga jutra u Jutarnjem programu na TV Prva imao mnogo toga da kaže, gotovo da mu nije bilo ni potrebno postavljati pitanja.

Posle komentarisanja budžeta, i Partizanovog i Zvezdinog, Čović se osvrnuo i na brojne pohvale koje Partizan dobija zbog atmosfere na njegovim utakmicama i zbog sve glasnijih priča da su Partizanove utakmice postale turistička atrakcija Beograda. 

Da li se tako nešto i za Zvezdu može reći?

“Ne, mi nismo turistička atrakcija i nikad nećemo ni biti. Ima stalnih pokušaja da se Zvezda uviče u politiku, sećate se onih pokušaja kad su nas napadali za karte navodno preko Telekoma, pa kad se na tribinama vređa predsednik, drugi klubovi, porodice, onda je to ‘odlična’ turistička atrakcija.

Ja nisam član nijedne stranke, niti pokreta. Ja govorim u ime jednog dela KK Crvena zvezda. Ja imam pravo na svoje mišljenje, to niko ne može da mi oduzme. I juče je bila izborna tišina, kada su ovcde kod vas iznošene bljuvotine. Nisam to gledao, ali sam čuo“, konstatovao je Čović.

Na relaciji Partizan – Crvena zvezda je aktuelan i problem korišćenja “Štark arene“. Kako to rešiti?

“Trebalo bi da bude normalno, pola po pola. Kako da smestimo sve ove timove u “Pionir“, kad su termini svi zauzeti, jer smo postali dobri domaćini jevrejskim ekipama na šta ja nemam ništa protiv. Grbović ima veliki zadatak koji treba da reši, a ako ga ne rešimo, postavlja se pitanje čemu ovaj posao. Što bih ga ja radio više? Kome ja više da se dokazujem, posle ovakvih uspeha i rezultata?“, istakao je Čović.

Podsetio je i na Zvezdin plasman u Top 8 od pre šest godina, ali i na rekord po broju gledalaca.

“Da vam nešto kažem, 2017. godine, Zvezda je ušla u Top 8 sa budžetom od 4.5 miliona.

Zvezda drži rekord Arene od preko 25.000 gledalaca. Mi sada ne puštamo onoliko koliko bismo mogli. Ja bih na svakoj utakmici mogao da imam 29.000 gledalaca. Ali, kad je Zvezda to puštala, smetalo je što nisu čiste stepenice. 

Sad to ne smeta. Za to se ne kažnjavaju, kao što se ne kažnjavaju za pljuvanje i po predsedniku i po drugim porodicama i tako dalje“, rekao je Čović i vratio se na budžete i “slučaj Kampaco“. 

“Je l’ to istina? To je istina. I nemoj stalno da glume avangardu opozicionu, i da kmeče i da kukaju, kad dobijaju mnogo više para nego mi. Što se nas tiče, sve naše pare koje dobijemo od države su potpuno transparentne, do poslednjeg dinara.

Mi ne prodajemo navijačima karte po tri puta, preko nekih besmislenih tokena. Nas nije tužio tiketing provajder, nego njih.

Ali, to je njihov problem. Oni neka žive svoj život, mi naš. Kao što je naš problem bio Kampaco, kada su oni dolivali ulje na vatru, koristeći neke svoje veze u Evroligi. A da ne komentarišem sudije i strukture sudija, kako u (AdmiralBet) ABA ligi, tako i u Evroligi“, konstatovao je Čović.

sportske.net

Starsport

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.