Duljaj: „Vidim da Baždar želi da ode, ali moramo da ga trpimo…“

Partizan će u okviru četvrtfinala Kupa Srbije igrati protiv ekipe Voždovca, a na konferenciji za medije trener „crno-belih“ Igor Duljaj govorio je o brojnim temama vezanim za klub iz Humske.

Posebno je bilo zanimljivo izlaganje o Samedu Baždaru koji se ustalio kao prvi izbor u špicu napada posle povrede Mateusa Saldanje, dok je Nemanja Nikolić i dalje „džoker“ koji ulazi sa klupe.

„Ako bih hteo da zaštitim sebe, stavio bih u ekipu Nikolića. Baždar ima 20 godina i moram da razmišljam šta je najbolje za klub. Samed je na radaru mnogih ekipa, upravo zbog igara u prvom timu, čak i pored nedostataka, jer nije strpljiv i sve želi odmah. Mladi moraju da shvate da ne može vreme da se preskoči i mora da se poštuje redosled, ali… Moramo da ga trpimo. I struka i ekipa, pa i stariji igrači među kojima i Nikolić, koji ga savetuje kako da se nosi u teškim trenucima. Pošto razmišljam šta je najbolje za klub, a ne za mene lično, onda gledam koga možemo da stavimo u fudbalski izlog. U ovom trenutku to je Baždar“, rekao je Duljaj.

Trener Partizana smatra da će novopečeni reprezentativac Srbije teško ostati u crno-belom dresu i naredne sezone.

„Teško je oceniti da li će Baždar biti sa nama naredne sezone, svi znamo da Partizan živi od prodaje igrača. U zimskom prelaznom roku smo ostali bez dvojice mladih igrača, Ilića i Belića, a bez njihovih prodaja bi klub teško mogao da funkcioniše. Koliko sam primetio, Baždar ima želju da ode, da se dokaže. Video je primere njegovih kolega, poput Milovanovića, Ilića, Stevanovića… Verovatno i sam gleda da su igrači od po 20 godina nosioci u nekim od evropskih klubova najjačeg ranga. Prema onome što sam video, Baždar ima želju da ovog leta napusti klub. Naravno, pod uslovom da Partizan dobro profitira i opet uloži novac u mladog igrača, koga ćemo potražiti najpre u omladinskoj školi. Ako ga nema, onda u regionu“, smatra Igor Duljaj.

Samed Baždar je ove sezone upisao 22 nastupa u svim takmičenjima, često ulazeći sa klupe, a postigao je četiri gola uz jednu asistenciju.

sportske.net

Starsport

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.