Duško Šarić izlazi iz zatvora! Evo koju cifru je sud prihvatio

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića koji se predao srpskom pravosuđu 4. januara odlukom sudskog veća pušten je danas iz pritvora.

Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal on se tereti da je bio član kriminalne grupe koju je iz pritvora 2020. organizovao njegov stariji brat u cilju diskreditacije i planiranja ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića.

– Određuje se jemstvo Dušku Šariću 800.000 evra, a Milanu Vučiniću 300.000 evra i određuje se mera kućnog pritvora. Dakle, kada uplate jemstvo, idu u kućni pritvor – saopštio je sudija Zoran Šešić.

Optužnicom, čije je navode na početku suđenja Duško Šarić negirao, na teret mu je stavljeno da je njegova uloga bila da čuva i novac namenjen za realizaciju planova kriminalne grupe daje drugim optuženima.

Njegovi advokati, Radoslav Baćović, Dalibor Katančević prethodno su naveli da Duško Šarić nikada nije osuđivan ni krivično ni prekršajno, da se dobrovoljno predao i obećao da će se odazivati na svaki poziv suda i da ne postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, piše Kurir.

Advokati su naveli i da su sudu predložili jemstvo od 800.000 evra, kao i da pritvor ukoliko veće smatra da je neophodno, pritvor zameni blažom merom, odnsono kućnim pritvorom sa nanogicom.

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe koja se tereti za planiranje ubistva i pokušaj diskrediteacije svedoka saradnika u drugom postupku koji se protiv Šarića vodio za šverc kokaina, Nebojše Joksovića, danas je nastavljeno izvođenjem Skaj komunikacija a koje su dostavljene iz Francuske, među kojima su i one koje se kako tvrdi tužilaštvo odnose na rođenje deteta Darka Šarića.

Šarić je, podsetimo, sina Nika dobio 11. maja 2020. u vreme dok je bio u pritvoru u predmetu za šverc kokaina.

U porukama za koje tužilaštvo tvrdi da su iz razmenjivala braća Duško i Darko Šarić, Duško 11. maja u 17.27 sati navodno piše bratu „evo četitia ti žena moja“.

– Mislio sam da sutra zovem jedno 50 ljudi da proslavim. Da zovnem tu malo naših – navodi se u sledećoj poruci.

Advokati braće Šarić, Dalibor Katančević i Marko Janković ponovo su naveli da je dostavljen izveštaj iz matične knjige rođenih u kom se navodi da Nik Šarić jeste rođen 11. maja 2020. ali u 17.50 sati.

– Ova poruka je u optužnici navedena kao čestitka u 17.27 u njoj piše „čestita ti moja žena“ što ne može da ima veze ni sa Duškom ni sa Darkom Šarićem. Poruka je pola sata pre nego što se dete rodilo – rekao je Janković, posle čega je sudija ponovo izvršio uvid u Izvod iz matične knjige rođenih i potvrdio da je dete rođeno pola sata kasnije.

Advokat Katančević naveo je i da ne stoji da je Duško Šarić brata koji je od njega stariji osam godina oslovljavao sa „mali“.

Tužilac: To je odstupanje vremena po griniču, od dva sata.

Janković: Utvrdili smo da su pogrešni navodi ko razmenjuje poruke, a sada i da je cela optužnica pogrešno vreme.

Inače, da su njih dvojica razmenjivala poruke, negirala su i braća Šarić.

– Nisam vlasnik ni jednog pin koga i kada sam dobio bratanca nisam organizovao nikakvu proslavu – rekao je kratko Duško Šarić.

Inače, advokat Marko Janković naveo je i da od 55 pinova čak 33 navedena u optužnici šalju poruke na koje im niko ne odgovara.

– Ako jedan čovek piše, ne znamo šta mu odgovorio drugi, možda mu je odgovorio „ne znam čoveče šta pričaš“ . Nijem mi jasno ništa ovde, ovaj piše sam sebi, neki nadimci, ništa mi nije jasno – nadovezao se na to i optuženi Darko Šarić, koji je takođe ranije negirao da je koristio Skaj telefon i razmenjivao poruke za koje tužilaštvo tvrdi da ih je slao u vreme dok je boravio u pritvoru Centralnog zatvora.

Nastavak suđenja zakazan je za 22. april.

Informer.rs

ATA images

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.