„Dve godine mu nisu plaćali račune, razneo se ispred stana, našli su mu glavu“: Jeziva priča žitelja Smedereva

„Ono što je čudo je da nijedna ikona nije taknuta. Mene je sam Bog spasao“, tvrdi stanar Aleksandar

Programer Đorđe A. (56), najverovatnije, je izazvao tragediju u centru Smedereva kada je aktivirao nekoliko kilograma čistog eksploziva i tako razneo sebe i povredio brata i sestru.

Kao motiv se navode neraščišćreni računi između njega i stanara.

Nezvanično, on je tražio da se isele iz njegovog stana jer ne plaćaju kiriju na vreme.

Kako mu juče nisu otvorili vrata on je aktivirao eksploziv.

– Dve godine nisu plaćali stanarinu, nije mogao da ih istera. Dolazio je, nisu hteli da mu otvore. Otac, sin, ćerka i ćerkino dete su živeli tu. Dete je srećom bilo ispred, a retko je bila napolju. Kucao na vrata, nisu otvorili. Od drugog sprata na gore su polomljena vrata. Trebalo je da izađem u 20.40, to se desilo u 20.35. Sreća da sam izašao ranije. Pola stana mi je u haosu. Od detonacije je mom psu naprsla noga. Ne može niko da uđe u stan bar još nekoliko sati. U mojoj sobi je katastrofa, pukla je cev, dnevna soba je katastrofa. Ono što je čudo je da nijedna ikona nije taknuta. Mene je sam Bog spasao.On je bio u hodniku, kako su eksplodirali prozori, glava mu je odletela prekoputa – priča stanar Aleksandar Kojšor, živi ispod stana u kom je bila eksplozija .

– Za mog oca, koji je uleteo u stan odmah posle eksplozije da spasi pse je ovo velika trauma. Krv je nađa po stanu, poplava je unutra, pola stana je polomljeno. Unutra još ima delova tela, čekamo da srede to, pa će da uđu ljudi iz gradske uprave i tek onda možemo mi. Vlasnika stana nikad nisam video, retko je dolazio. Dve-tri godine su bili problemi oko plaćanja stana, računa, ostavljali su na vrata natpise da nisu tu kad je dolazio. Kucao je, nisu hteli da odgovore i on je aktivirao bombu- dodaje Aleksandar.

Tragedija se dogodila sinoć oko 20 sati.

Foto: Filip Plavčić

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.