Iza demonstranata stoji Zapad, Vučića ucenjuju zbog Kosova i Rusije!
Ko stoji iza masovnih nereda u Srbiji i da li se Beograd kažnjava zbog prijateljstva sa Rusijom, stoji u naslovu ruskog medija „Kosmopoljskaja pravda“.

Naime kako piše pomenuti list, Beograd je doživeo nekoliko sati noćne more, a srpski predsednik se narednog dana video sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Haračenkom.

Prema rečima ambasadora, predsednik Srbije je izneo nepobitne činjenice koje dokazuju „mešanje Zapada“ u neredima u glavnom gradu Srbije. Koji su ciljevi Majdana u Srbiji, ko stoji iza njih i kako događaji mogu da se razvijaju, za „Kosmopoljskaja pravda“ govorila je doktor istorijskih nauka, saradnik Instituta RAN Elena Guskova.

– Iza demonstranata stoji Zapad, političke snage kojima se ne sviđa situacija. Srbija je orijentisana ka Evropi, teži ka EU, ali ne ispunjava u potpunosti sve zahteve Brisela. Glavna stvar – Beograd ne priznaje nezavisnost Kosova i ne uvodi sankcije Rusiji i ključan je problem u očima Zapada – objašnjava ona. 

Dodaje i da je lista „Srbija protiv nasilja“ parlament zamenila ulicom. 

– Prozapadni pokret „Srbija protiv nasilja“, koji je nastao tek u maju, dobio je dovoljan broj glasova na ovim izborima, ali oni ne žele da brane uverenja u parlamentu, već su odmah izašli na ulice. 

Kaže i da Zapad želi da izvrši veliki pritisak na vlast i da predsedniku Vučiću daju ultimatum.

– Oni postavljaju jasan ultimatum: Ne ispuniš li zahteve Zapada, odbacujemo te. Zato je i Vučić ovu akciju nazvao „Majdanom“. 

Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.