KAKAV KIKS RUSKE VOJSKE! SRAVNILI SVOJE SELO SA ZEMLJOM

Incident se dogodio istog dana kada je Rusija izvršila masovan raketni napad na Ukrajinu.

Rusija je saopštila da je u utorak slučajno bombardovala selo u svojoj južnoj oblasti Voronjež u blizini Ukrajine, prenosi AFP. Incident se dogodio istog dana kada je Rusija izvršila masovan raketni napad na Ukrajinu.

„Tokom preleta Vazdušno-kosmičkih snaga, iznad sela Petropavlovka u Voronješkoj oblasti, došlo je do pogrešnog ispaljivanja raketa. Žrtava nema“, navodi se u saopštenju ruske vojske. Ministarstvo je saopštilo da je u napadu oštećeno šest kuća. „Uviđaj o okolnostima događaja je u toku. Na terenu radi komisija koja će proceniti prirodu štete i pružiti pomoć u rekonstrukciji kuća“, navodi se u saopštenju, prenosi Jutarnji.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci pogođenog područja, gde je očigledno da je bilo više razaranja. Guverner Voronješke oblasti Aleksandar Gusev rekao je da su neki od stanovnika Petropavlovke, oko 150 kilometara istočno od ukrajinske granice, premešteni u privremeni smeštaj. Tvrdi da nema stradalih, ali kaže da su „razaranja zabeležena u sedam domaćinstava“.

MONDO

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.