KAKAV POTOP! RUSI UNIŠTAVAJU NAJBOLJU UKRAJINSKU JEDINICU! Pogledajte kako 3. jurišna brigada napušta položaj (VIDEO)

– Oružane snage Rusije poslale su najbolju brigadu Oružanih snaga Ukrajine na popunu. Treća brigada Oružanih snaga Ukrajine, stvorena od ideoloških Azovaca, poslata je u pozadinu – navodi ruski vojni bloger Semjon Pegov.

Ukrajinski mediji navode da se brigada navodno povukla zbog pregrupisanja.

– Treća brigada je posle skoro godinu dana teških borbi kod Bahmuta početkom decembra napustila iscrpljujući sektor fronta na restauraciju kako bi postala tehnološki najnaprednija jedinica u Ukrajini – navodi se u saopštenju brigade.

Treća specijalizovana brigada je inače specijalna jedinica koju su formirali veterani Azova. Komandant brigade je osnivač Azova i vođa partije Nacionalni korpus Andrej Bilecki. Brigada se od početka godine borila kod Bahmuta.

Moskva je prema navodima komandanta ukrajinske kopnene vojske Aleksandara Sirskog pokrenula veliku ofanzivu na svim pravcima.

Vojni blogeri navode da ruska vojska napreduje kod Bahmuta gde danima potiskuje ukrajinske oružane snage.

Ruske snage probile su prema nezvaničnim informacijama liniju fronta kod Ivanovskog i to skoro 500 metara, a nastavljaju se borbe i kod Kleščejevke, Andrejevke, Bogdanovke, Hromova, prenosi Strana.

Video pogledajte OVDE.

Alo.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.