Oglasio se Duljaj: „Ako sam ja problem…“

Dok čeka sastanak Upravnog odbora na kom će se odlučivati o njegovoj sudbini, trener Partizana Igor Dulaj jutros je vodio trening svoje ekipe, a posle njega je za „Telegraf“ prokomentarisao aktuelnu kriznu situaciju, koja je kulminirala sinoć posle poraza od TSC-a u Humskoj (1:2). Crno-beli su na taj način ugrozili drugo mesto na tabeli Super lige Srbije i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

O tome sa čim se sve Duljaj suočio od dolaska u Partizan i da li je on još jedna „potrošena legenda“ kluba ili „trenerski promašaj“ možete pročitati OVDE.

„Vodio sam trening sasvim normalno, jer sam pod ugovorom i došao sam na posao, jer nemam pravo da se ponašam drugačije. Nikakvu zvaničnu odluku nisam dobio, verujte, da nisam dobio poruke podrške na telefon ne bih ni znao koliko je sve uzelo maha, jer medije odavno ne čitam. Održao sam sastanak sa igračima, rekao sam im da je sve u našim rukama i da moramo da pokažemo sada ko smo i šta smo kada nije dobra situacija, jer lako je seiriti kada si prvi na tabeli i kada sve ide od noge. Moramo da se podignemo, da učinimo sve da savladamo Vojvodinu, a klub i Upravni odbor neka rade svoj posao. Ako je Igor Duljaj problem, to je bar lako za rešiti“, rekao je Duljaj za  i dodao:

„Emotivno sam ispražnjen posle utakmice, što je normalno. Dali smo sve od sebe, nismo taktički podbacili, ali jesmo rezultatski i to je svakako ono što smeta i bode oči. Ne želim ipak da spustim gard, ruke ispred sebe, jer to nikada nisam bio ja, uvek sam se borio do kraja, dokle su me noge i misli nosile. Imam energije, to je sigurno, verujem da sa igračima mogu da preokrenem situaciju i utisak, ali ne želim nikome ništa da namećem. Neka klub odluči kako god želi, svakoj ću se odluci povinovati, pošto sam ovde porastao i ne želim da me neko smatra nekakvim teretom“.

Ističe da ima poverenje igrača, ali i da zvanično nije razgovarao sa čelnicima o ostanku na klupi.

„Zvanično nisam, nezvanično jesam komunicirao, ali je to bila uobičajena priča. Da se razumemo, svestan sam da će se neke stvari desiti pre ili kasnije, to je sudbina svakog trenera i prihvatio sam je onog dana kada sam počeo da se bavim ovim poslom. Trener je uvek na udaru kada nema rezultata, pa potom i igrači, ali mogu samo da budem ponosan na moj tim, jer sam uveren da ljudi nisu svesni šta se sve dešavalo iza kulisa, a i zaboravili smo brzo neke stvari sa početka prolećnog dela sezone“, kazao je Duljaj i poručio da su svi prolazni, osim kluba.

sportske.net

Starsport

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.