Ostoja odgovorio Grboviću: „Nekorektno, došao sam, a sa njim je sedeo Čović – Taj čovek je ceo svoj život rušeći druge gradio rezultat“

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović gostovao je jutros na TV Prva i tom prilikom govorio o svim aktuelnim temama.

Dotakao se i svog odnosa sa prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem, a osvrnuo i na nedavnu izjavu Gorana Grbovića, direktora „Beogradske arene“ i legende Partizana da je“pogazio reč“ posle sastanka sa Nebojšom Čovićem koji je on organizovao.

„Slušam Gorana Grbovića. Istina je da me je pozvao na sastanak da se vidimo sa jednim čovekom. To nije bilo korektno. Ja sam došao i sa njim je sedeo Nebojša Čović. Ja tu nikome nisam ništa obećavao. Nije trajao razgovor dugo, nekoliko minuta. Bio sam iznenađen društvom koje me je čekalo tamo. O čemu mi da radimo i sarađujemo, kada poturate priče. Ja nisam glupava osoba, postigao sam nešto u životu. Radim 12 sati dnevno jer želim nešto da postignem. Možda pravite neke greške, ali ako vi poturate priče i smišljate afere onda nema saradnje. Na panelu sam rekao pred 1.500 ljudi, pred onima koji su važni iz sveta ekonomije, da treba da zastupamo zajedničke interese. Gospodin je na sastanku (AdmiralBet) ABA lige zastupao samo svoje interese. Neke televizije su pokušavale da nas dovedu zajedno u emisiju. Na kraju je on uvek odustajao. Sad više nema svrhe, da se to pretvori u neki rijaliti…“, rekao je Mijailović.

O odnosu sa Čovićem rekao je sledeće:

„Kada sam ušao u košarku moje znanje je bilo skromno. Nisam znao više od onoga što mogu da pročitam u medijima. Stalno sam mislio da su tu obe strane. Da je istina na pola. Kao Partizanovac sam verovao da je tome doprinosila druga strana. Kada sam došao, slao sam pomirijuće poruke. Ali kada neko pušta toliko lažnih informacija, na kraju shvatite da je njegov cilj da vas sruši. Da bude bolji od vas van parketa, da bi na kraju bio i na terenu bolji. Taj čovek je ceo svoj život rušeći druge gradio svoj rezultat. Očigledno tu nešto ima, čim je decenijama tu“, istakao je Mijailović.

Željko Obradović je juče proužio ugovor sa Partizanom na još dve godine.

„Njegov ostanak je dobar za klub i regionalnu košarku. To je čovek koji je osvojio devet evropskih titula. On stalno govori da voli Srbiju i Beograd. Podršku koju dobija od navijača Partizana, ne znam da li dobija bilo koji drugi trener. U Srbiji je košarka daleko popularnija u Srbija. Partizan i Zvezda su zauzeli prva dva mesta po gledanosti. To je veliki uspeh za srpsku košarku.“

Uveren je da će Partizan uspeti da eliminiše Budućnost u polufinalu AdmiralBet ABA lige.

„Nadam se da ćemo proći u finale. Želim da odbranimo trofej ABA lige jer nam on, takva je bila praksa, garantuje igranja u Evroligi. Uveren sam da ćemo Zvezda i mi, bez obzira ko osvoji taj trofej, igrati Evroligu“, uveren je Mijailović.

Posle dve godine pauze, tim će igrati u domaćem šampionatu.

„Mi smo odlučili i prošle godine da igramo KLS, ali smo stvarno zakasnili da se registrujemo. Nisu nam dozvolili da se doregistrujemo. Ove godine smo to uradili na vreme, ali mi je žao što se pretvorilo u polufinale i finale. Neke promene moraju da se dese, a ne u interesu samo Partizana i Zvezde. Sada blista košarka i na drugim mestima. To je važno zbog razvoja ljubavi prema sportu“, objasnio je Mijailović.

Aktivno se radi na pojačanjima.

„Nismo prestali da radimo na pojačanijma. Važno je da to radimo na vreme. Prošle godine je tržište bilo teško, nismo mogli da nađemo igrače koje možemo da platimo. Zoran Savić radi sa skauting službom, ali ne bih sada o tome. Biće pojačanja uskoro“, najavio je Mijailović, ali nije hteo da otkriva imena.

„Mogu da nagađaju, ali neću da govorim unapred o stvarima. Nije u redu ni prema igračima. Mi sada razgovaramo o igračima koji su tu, oko produžetka ugovora. Mislićemo o domaćim igračima, ali ćemo obratiti pažnju i na one koji nam mogu pomoći da osvojimo trofeje.“

sportske.net

Starsport

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.