OTROVALA SVEKRVU I SVEKRA PEČURKAMA

Erin Paterson (49), koja je optužena da je ubila ili pokušala da ubije rodbinu svog supruga, tako što im je poslužila ručak sa otrovnim pečurkama, verovatno će provesti 15 meseci u pritvoru pre preliminarnog saslušanja.

Patersonova se tereti za tri ubistva i pet pokušaja ubistva, nakon što je pripremila otrovne pečurke, smrtonosni ručak u svom domu u Viktoriji.

Optužena je za ubistvo troje gostiju koji su bili na smrtnosnom ručku na njenom imanju u Leongati 29. jula 2023 – odnosno ubistvo svojih svekra i svekrve Dona i Gejl Paterson, i suprugove tetke Heder Vilkinson.

Ona je takođe navodno pokušala da ubije svog otuđenog muža Sajmona Patersona u tri navrata 2021. i 2022. godine.

Tereti se i za pokušaj ubistva Hederinog muža, Iana Vilkinsona, koji je bio u kritičnom stanju, ali je otpušten iz bolnice u septembru.

Patersonova je trebalo danas da bude saslušana, ali je proces kasnio jer su Erinin advokat i tužilac pristupili pogrešnom onlajn linku.

Kada je saslušanje nastavljeno, sudija za prekršaje Tim Volš rekao je da neće moći da prihvati datume koje su njeni advokati naveli za izvođenje dokaza – saslušanje na kojem će dokazi protiv nje biti prestavljeni po prvi put.

Pitao je njene advokate da li su razmišljali o prebacivanju slučaja na sud za prekršaje u Melburnu ili da podnose zahtev za brzo rešavanje preko Vrhovnog suda.

Advokat je istakao da je želja optužene da se slučaj sasluša u Morvelu, bez obzira na odlaganja, ali je sudija istakao da bi to moglo da znači da Patersonova provede najmanje 15 meseci u pritvoru pre saslušanja.

Volš je rekao da je zabrinut zbog kašnjenja, bez obzira na Patersonove želje.

Blic.rs

Ringier

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.