Ovo su najnoviji detalji slučaja male Danke, ispitano je 14 svedoka

Telo Danke Ilić (2) iz Bora još nije nađeno. Devojčica je nestala 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a 4. aprila uhapšeni su osumnjičeni radnici JKP „Vodovod“ Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Njima je po nalogu Višem javnog tužilaštva u Zaječaru određen pritvor do 30 dana, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević.

Kako je „Telegarf.rs“ objavio, Dejan je do detalja opisao kako je došlo do ubistva deteta, ali je odbio da kaže gde je telo.

U pritvoru u policiji u Boru umro je Dejanov brat Dalibor. Obukcija je juče stigla u tužilaštvo, a očekuje se da se narednih dana i javnost o njoj izvesti. Dalibor je bio osumnjičen da je sa bratom i ocem sklonio telo Danke.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru koji su za „Telegraf.rs“ odgovorili u kom smeru idu istražne radnje.

– Svedoci koji se ispituju u postupku su roditelji deteta Danke Ilić, roditelji osumnjičenih, rođaci, prijatelji, komšije i kolege sa posla. Do sada je ispitano 14 svedoka. Od sutra će se nastaviti ispitivanje novih svedoka- kažu za „Telegarf.rs“ iz VJT u Zaječaru.

Kako „Telegarf.rs“ saznaje, svedoci su „uglavnom su ispitivani na okolnost kretanja osumnjičenih za period od nestanka deteta Danke Ilić do njihovog hapšenja“.

– Veštače se svi pronađeni biološki tragovi (DNK veštačenja). Do sada tužilaštvu nije dostavljen ni jedan nalaz veštačenja. Osumnjičeni će biti upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi neuropsihijatrijskog veštačenja, čim se za to stvore uslovi, odnosno kada prestane potreba za prisustvo osumnjičenih dokaznim radnjama- dodaje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Telegraf.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.