PILOT ISISAN KROZ PROZOR AVIONA NA VISINI OD 5.000 METARA! Stravični prizor nesreće zbog OVE SULUDE GREŠKE (VIDEO)

Pilot Britiš ervejza isisan je iz prozora pilotske kabine svog aviona nakon što su se stakla razbila, a član kabinskog osoblja mogao je da ga drži samo za članke dok avion nije uspeo bezbedno da sleti.

Do incidenta, koji se dogodio 20. juna 1990. godine, došlo je zbog pogrešnih šrafova koji su korišćeni za postavljanje vetrobranskog stakla aviona na letu 5390.

Avion se nalazio 13 minuta u vazduhu, u letu od Birmingema do Malage, na visini od oko 5.000 metara kada su se razbila dva prozora u pilotskoj kabini.

Član kabinske posade Najdžel Ogden bio je u kokpitu u trenutku kada je kapetan Tim Lankaster izvučen sa svog sedišta i izleteo kroz prozor. Stjuard je uspeo da uhvati kapetanove noge u poslednjem trenutku i tako ga spasao.

– Došlo je do ogromne eksplozije. Okrenuo sam se i video da je prednje vetrobransko staklo nestalo i Tim, pilot, izleće kroz njega – bio je izvučen iz pojasa i sve što sam mogao da vidim bile su njegove noge.

– Preskočio sam kontrolnu kolonu i zgrabio ga oko struka da bih ga zadržao – rekao je Ogden u intervjuu za Sidnej Morning Herald.

Blic

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.