Pogledajte snimke FILMSKE AKCIJE policije u Nišu i Pazaru! HAPŠENJA na 11 lokacija! (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku su, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Savezne Republike Nemačke, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, učestvovali u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara putem „kol centara“ vršenih od strane međunarodne organizovane kriminalne grupe, kojima je oštećeno više građana SR Nemačke u iznosu od oko milion evra.

MUP Srbije objavio je snimke pretresa u Nišu i Novom Pazaru zbog prevara putem kol-centara, u kojima je oštećeno više građana Nemačke.

U snimcima koje možete pogledati ispod, može se videti kako je izgledala hitra akcija pripadnika policije.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, od kojih su dve na teritoriji Niša i 9 na teritoriji Novog Pazara pronađeni su dokazni predmeti.

Trinaest osoba je, uz krivičnu prijavu za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega joj je, od strane suda, izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Video pogledajte OVDE.

Kurir.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.