POLICIJA OVNOM RAZBILA VRATA Pogledajte veliku akciju: Palo čak 17 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 17 osoba pripadnike dve organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave u produženom trajanju, dok se četiri uhapšena lica iz ovih OKG, terete i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su R. B. (65), A. B. (36), B. D. (48), S. K. (40), B. Đ. (61), D. G. (70), S. K. (63), I. D. (30), M. B. (73), M. P. (68), Z. V. (62), M. N. (62), S. B. (41), N. G.(66), N. P. (65), V. S. (40) i L.R.S. (1968).

Osumnjičeni su u periodu od aprila 2023. godine do danas, u ilegalnoj štampariji na teritoriji Beograda napravili više od 400 lažnih javnih isprava — ugovore, punomoćja, diplome srednjih, viših, i visokih školskih ustanova, u nameri da ih naručioci upotrebe u pravnom saobraćaju kao prave i stečene na zakonit način.

Na ovaj način, kako se sumnja, pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 12 miliona dinara. Među uhapšenima su dva lica zaposlena u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i jedno lice zaposleno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji se sumnjiče da su iskorišćavanjem svog službenog položaja vršili provere kroz zatvorene baze matičnih službi i MUP-a, za lica za koja su se falsifikovana dokumenta izrađivala.

Takođe, uhapšena je jedna osoba zaposlena u Ministarstvu prosvete, za koju postoje osnovi sumnje da je iskorišćavanjem svog službenog položaja sa ovim izrađenim falsifikovanim dokumentima zapošljavala lica u državne institucije za određeni novčani iznos.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Video pogledajte OVDE.

Blic.rs

MUP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.