VAZURA MORA DA ODE VEČERAS

Navijači Partizana organizovali su novi protest protiv uprave fudbalskog kluba.

Grobari su zakazali skup za 18 časova kod Terazijske česme u centru Beograda, odakle su pola sata kasnije krenuli u broju od oko 4-5.000 u šetnju do stadiona Partizana, gde večeras crno-beli igraju revanš meč plej-ofa za Ligu konferencija protiv Nordsjelanda.

Ispred stadiona vođe navijača su održale govor u kome su ponovile svoje zahteve, a pre svega momentalne ostavke čelnika fudbalskog kluba. Pošto je Milorad Vučelić podneo ostavku na mesto predsednika kluba, grobari su zatražili da to momentalno uradi i direktor Miloš Vazura.

U govoru su nabrojali šta sve zameraju aktuelnoj upravi crno-belih i posebno istakli.

„Nismo ovde slučajno. Nismo ovde zbog cena sezonskih ulaznica, iako su sramotne! Nismo ovde ni zbog ponižavajućih igara i brukanja na terenu. Nismo ovde ni zbog četiri godine bez trofeja, šest predugih godina bez titule.

Ovde smo iz ljubavi prema Partizanu!

Pre svega, ključno je naglasiti da ne želimo politizaciju ovog protesta. U duboko podeljenom društvu gde je politički sukob svakodnevnica, moramo biti veoma obazrivi. Na ovom mestu, decenijama se iznose političke poruke, a ulični protesti se zloupotrebljavaju za političke obračune.

Mi smo ovde zbog Partizana!

Poruke sa današnjeg skupa moraju biti jasne i nedvosmislene. Ali nije dovoljeno da ih samo vi čujete! Moramo pronaći način da ne upadnemo u zamku da se druge poruke, povici ili vređanja u javnosti zloupotrebe i zamagle naš glavni zahtev – momentalne ostavke celokupne uprave FK Partizan“…

Navijači, kojih ima nekoliko hiljada, posle govora su se uputili ka zapadnoj tribini gde sede čelnici kluba. Posle uzvikivanja parola, mirno su se razišli.

Stefan Stojanović/MONDO

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.